Folkemusikk i bibliotekene Arne Thomassen 

Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom Fylkesbiblioteket i Akershus, Akershus Musikkråd, Samarbeidsorganet for folkemusikk og folkedans i Akershus og utvalgte kommuner/bibliotek i Akershus. Prosjektets mål er å synliggjøre og formidle folkemusikkarven i Akershus.

Prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket.

Les mer om prosjektet og åpningen i Asker bibliotek 4. september 2014

E-bokprosjektet i Akershus
Eirik Gaare(prosjektleder)
Cecilie Weinholdt(prosjektkoordinator) 
Fylkesbiblioteket er prosjektkoordinator for dette prosjektet hvor målet er å etablere en felles plattform for utlån av e-medier i Akershus. Prosjektet skal resultere i et varig tilbud i bibliotekene. Les mer om e-boktilbudet her. 
Innbydende Bibliotekrom Cecilie Weinholdt

«Bibliotekrommet er i fokus, og flere bibliotek har fått oppgraderte lokaler de siste årene. Bibliotekene skal være en møteplass og et sted publikum er fristet til å vende tilbake til. God service ligger også i innredning og tilrettelegging av
lokalene.»  Denne beskrivelsen var bakgrunnen for prosjektet «Innbydende bibliotekrom» som ble gjennomført i 2012 og avsluttet i 2013. Les mer om prosjektet

Prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket.

Kulturkurven

Kulturkurven er et samarbeidsprosjekt mellom 6 folkebibliotek og fylkesbiblioteket. Prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket. Den grunnleggende idéen er at bedrifter kan abonnere på ulike typer kulturkurver fra sitt bibliotek. I prosjektet legges det vekt på at litteratur på arbeidsplassen kan være et effektivt virkemiddel for utvikling, engasjement, motivasjon og trivsel.

Prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket.

Bibliotekspillet
Olaf Moriaty Solstrand (prosjektleder, Ski bibliotek)
Cathrine Undhjem 

Fra 2. september til  29. november 2013 arrangerer Fylkesbiblioteket i Akershus i samarbeid med 18 folkebibliotek i Akershus leselystkampanjen Bibliotekspillet, som bruker gamification og sosiale medier for å inspirere ungdom til å lese og bruke biblioteket. Prosjektet har fått prosjekt- og utviklingsmidler fra Nasjonalbiblioteket.

Les mer om Bibliotekspillet her.

Sluttrapport for Bibliotekspillet 

Translate »