Nasjonal bibliotekdag markeres 1. september hvert år. Vi på Fylkesbiblioteket markerer dagen ved å invitere våre kollegaer fra fylkesadministrasjonen til Litterær frokost i kantina i Galleriet fredag 30.august.

Tema i år er det internasjonale Norge og vi får med oss  Veronica Salinas fra Leser søker bok som holder foredraget «Slik lærte jeg norsk» basert på sin roman: Og. Det er en roman om hva språk kan bety og det å bli sett utenfra. I tillegg har vi fått med oss  Siri Tidemann Naalsund, biblioteksjefen i Asker. Hun vil snakke om prosessen med å få Asker til å bli friby. En friby er en kommune som har påtatt seg å være vertskap for en forfulgt forfatter, musiker eller journalist i opptil tre år. Det er flere norske byer som har friby-status blant annet Drøbak, Harstad, Kristiansand, Larvik, Skien og Oslo.

Nasjonal bibliotekdag ble for første gang arrangert i 2015. Hensikten er å skape oppmerksomhet rundt bibliotek, både for våre folkevalgte og borgere. Norsk Bibliotekforening er initiativtaker. Flere bibliotek har egne arrangement på dagen.

Ønsker du å lese mer om tema for årets Nasjonal bibliotekdag kan du gjøre det på
Norsk bibliotekforenings hjemmeside eller melde deg på Facebook-arrangementet for å få en oversikt over hva som skjer.

Husk å bruke #nasjonalbibliotekdag på sosiale medier!

Translate »