Når:
2016-05-24T09:15:00+02:00
2016-05-24T15:30:00+02:00
Hvor:
Fylkestingssalen, Schweigaardsgt. 4, Galleriet, Oslo (Bussterminalen).
Norge
Pris:
550
Kontakt:
Silje Stener
64840858

Tema for årets Påfyll er bibliotekrommet før og nå. Vi får blant annet besøk av Øivind Frisvold, dekan ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Jo Straube, fotografen som dokumenterer «Det norske biblioteket» og Elisabeth Bergstrøm fra Kongsberg bibliotek.

Påmeldingsfrist: 13. mai, påmeldingen er bindende
Meld deg på her

Program for dagen:

09.15-09.25 Kaffe, te, frukt. Registrering
09.25 Velkommen v/Tordis Holm, Fylkesbiblioteket i Akershus
09.30-10.00 Kulturelt v/Trygve Ramnefjell, Oppland fylkesbibliotek
10.00-10.45 ROM – for boksamling, for bibliotek eller for litteraturhus?
Et historisk blikk på biblioteklokaler i forandring v/ Øivind Frisvold, HIOA
10.45-11.00 Pause
11.00-11.30 Det norske biblioteket v/Jo Straube
11.30-12.20 Lunsj
12.20-13.15 Nytt bibliotek i Kongsberg. Nye (digitale) tilbud til brukerne v/Elisabeth Bergstrøm, Kongsberg bibliotek
13.20-13.50 Furuset bibliotek og aktivitetshus v/ Helene Heger Voldner, Deichmanske bibliotek
13.50-14.10 Pause
14.10-14.40 Gruppearbeid
14.40-15.00 Planlegging av nye Nittedal bibliotek v/Ann Katrin Yri, Nittedal bibliotek
15.00-15.20 Hvordan medarbeiderne og bibliotekets brukere har vært involvert i arbeidet med «nye Bekkestua bibliotek» v/ Trine Schøning, Bærum bibliotek

Trygve Ramnefjell- redigert

Trygve Ramnefjell, litteraturformidler på Bokbussen i Oppland. Sanger med mastergrad i folkesang, vokalist og instrumentalist i folkemusikkgruppa Grove Horn og skuespiller. Sølvmedaljevinner i NM i litteraturformidling 2012. Oppleser under utdelingen av Bokslukerprisen på Sentralen i april.

Øivind Frisvold
Foto: HIOA

Øivind Frisvold, dekan ved Høgskolen i Oslo og Akershus. I 12 år var han sjef for den avdelingen på HIOA som hadde både «Bibliotekskolen» og «Journalistskolen». I dag underviser han i to så forskjellige fag som bibliotekhistorie og offentlig informasjon.

Foto: Javad M. Parsa

Jo Straube, fotograf. Har siden 2010 jobbet som fotojournalist for mange av landets aviser og magasiner: Dagbladet Magasinet, Dagens Næringsliv, Bergens Tidende, Aftenposten,samt utenlandske medier som New York Times og Politiken. Han har vunnet flere priser. De siste årene har han jobbet mye utenlands. I fjor høst avsluttet han et større arbeid om omveltningene i Myanmar, et land han har vendt tilbake til igjen og igjen. For tiden jobber han med nærere ting. «Det norske biblioteket» kaller han fotoprosjektet der han besøker bibliotekene rundt om i vårt langstrakte land og forsøker å vise hva de spiller for rolle.

meg02

Elisabeth Bergstrøm, biblioteksjef ved Kongsberg bibliotek. Hun tiltrådte stillingen som biblioteksjef i Kongsberg i september 2013, og kom da fra 6 år som biblioteksjef i Longyearbyen på Svalbard. Når det ikke handler om å bygge og utvikle bibliotek, så benytter hun tiden helst ute i skogen eller til fjells. Med eller uten ski på beina. Elisabeth skal presentere nye Kongsberg bibliotek, med særskilt blikk på digital bibliotekinnredning.

Portrett Helene Voldner

Helene Heger Voldner, programansvarlig på Furuset bibliotek og aktivitetshus. Har jobbet med mange ulike litteraturformidlingstiltak, prosjekter og arrangementer, som Pegasusansvarlig på Norsk litteraturfestival på Lillehammer og prosjektleder på Oslo bokfestival, og på Litteraturhuset i Oslo.

Ann Katrin profilbilde2

Ann Katrin Yri, biblioteksjef ved Nittedal bibliotek. Ferdigutdannet bibliotekar fra HiO 2001. Foruten bibliotekarutdanning har hun grunnfag i folkloristikk og mellomfag i tysk. Ann Katrin har jobbet på bibliotekene Lillehammer, Dokka og Gjøvik før hun ble biblioteksjef i Nittedal i 2007. Aktuell med planlegging av nytt bibliotek i Nittedal med åpning i mars 2017.

Trine O Schøning - Biblioteksjef

Trine Overskott Schøning, biblioteksjef i Bærum. Hun er utdannet innen markedsføring, språk og ledelse og kom til jobben som Biblioteksjef i Bærum for tre år siden. Gjennom mesteparten av sitt yrkesliv har hun jobbet med bibliotek, og har besøkt en rekke spennende og interessante bibliotek i inn- og utland.