Lån e-bøker på biblioteket

ebokbib

Ebok-appen eBokBib gir deg alle funksjoner du trenger for å låne og lese e-bøker. I appen kan du låne ny norsk skjønnlitteratur rett til telefonen eller nettbrettet ditt. Du må ha være registrert som låner i et av bibliotekene i Akershus for å kunne låne e-bøker hos oss.  Er noe utlånt, kan du sette deg på venteliste. Når e-boken blir ledig vil du få en melding. Innen 3 dager må du åpne eBokBib som da automatisk laster ned den reserverte e-boken.

Last ned: http://ebokbib.no/

Les mer: E-boksamarbeidet i Akershus

•Lånetid: 3 uker
•Du kan maksimalt låne tre e-bøker til enhver tid
•Lånene blir automatisk levert ved forfall
•Tilgjengelig for iOS eller Android.

 

Les aviser og magasiner med Press Reader

pressreader2

Gjennom Pressreader-appen kan du få tilgang til tusenvis av aviser og tidsskrifter på mer enn hundre forskjellige språk. Blant de norske avisene som er tilgjengelige finner du blant annet Aftenposten og Dagbladet. Last ned appen Pressreader til din telefon eller nettbrett (fungerer også på Microsoft-telefoner) og kom innom biblioteket, da får du automatisk nedlastingstilgang i syv dager. Merk at det er ingen grense på hvor mye du kan laste ned, men at du selv må sørge for at tidsskriftene blir slettet fra telefonen din etter hvert. Man har også tilgang til Pressreader sin nettsideutgave på biblioteket.
Hjemmeside: Pressreader

 

Filmbib

filmbib

På Filmbib kan du helt gratis se norske kortfilmer og dokumentarer for voksne og barn. Logg inn med nasjonalt lånekort fra ditt bibliotek og PIN-kode og se filmene på pc, telefon og nettbrett. Logg inn her!
Filmbib finnes også som app som kan lastes ned fra App Store eller Google Play .

Naxos

Dokumentasjonssenteret for musikk gir gratis tilgang til Naxos Music Library. Her kan du lytte til over 120.000 CD-er (1.8 mill spor) og ny musikk legges til hver måned. Tjenesten tilbyr hovedsaklig klassisk, opera,jazz og verdensmusikk. Logg inn på Naxos Music Library  med nasjonalt lånernummer (Ta alltid med N og alle sifrene). Når du har logget deg inn kan du lage deg en egen bruker.Du kan også laste ned appen for Android og iOS. For å logge deg inn i appen må du lage deg en bruker på Naxos hjemmeside. En nærmere beskrivelse på hva du må gjøre finner du her ( Se avsnitt:Public Library Card Holder): http://akershusfk.naxosmusiclibrary.com/mobileapp.asp

Mer info finner du her: Dokumentasjonssenteret for musikk.

 Bibliofil-appen. Lån, søk og forny med mobilen

bibliofilapp
Med appen Bibliofil  kan du søke, reservere, fornye og låne med digitalt lånekort på mobil. Last ned appen Bibliofil fra App store eller Google play og logg inn med lånernummer og PIN-kode.

Bokhylla.no

bokhylla

I 2016 er det 100 år siden Roald Dahl ble født. I bokhylla.no ligger flere av hans bøker digitalisert. Her er det bare å sette seg ned og nyte bokskatten som ligger tilgjengelig, gratis – til glede og nytte.

Bokhylla.no er en digital tjeneste som Nasjonalbiblioteket tilbyr for alle med norsk IP-adresse, altså alle datamaskiner som befinner seg i Norge.Tjenesten ligger på Nasjonalbibliotekets nettsider og er gratis. Bøker som er opphavsrettslig beskyttet er imidlertid ikke tilrettelagt for nedlasting eller utskrift. Men det er ingen begrensninger på hvor mange som leser samtidig, så her ligger det muligheter for klasser og lesesirkler med tilgang til nettbrett som trenger ekstra eksemplarer.

 

 

 

Translate »