Fjernlån

Kontakt fjernlånet Send epost

Folkebibliotekene i Akershus og Fylkesbiblioteket i Akershus bruker Norsk Bibliotek Transport for å frakte materiale rundt i fylket og ut av fylket. Ruteoversikt for Akershus finner du på Norsk Bibliotektransport

 

Fjernlånsveiviser

 Kontakt Fjernlånet epost

For at lånesamarbeidet skal fungere optimalt bør håntering av bestillinger og levering av materiale være mest mulig effektivt. Vi anbefaler at bibliotekene i størst mulig grad benytter Samsøk Akershusbibliotekene, felles bibliotektransport og det regionale lånesamarbeidet for å sikre rask leveringstid og kortreiste dokumenter.

Depotbiblioteket ved Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana har et særskilt, nasjonalt fjernlånsansvar. Dersom ønsket materiale ikke er tilgjengelig i Akershus, anbefaler vi at man fortrinnsvis bestiller innlån via Depotbiblioteket.

1. Samsøk Oslo/Akershus

2.  Depotbiblioteket (NB). Oria.no

3. Samsøk.no Dette er en samleside for alle de regionale samsøkene som er basert på Bibliotek-Systemers løsning. Man kan bare søke i ett regionalt samsøk av gangen, men kan søke videre i et annet dersom man ikke får treff.

4. Fag- og forskningsbibliotek. Oria.no

5. Biblioteksøk er under utvikling, mange biblioteks kataloger er høstet og tilgjengelige her. Kan brukes i tillegg til Samsøk.no

6. Bibliotek i Norden
Folkebibliotekene kan selv bestillie i Norden. Hvis dere ikke finner materialet i Norden, må bestillingen gå til Innlånstjenesten ved Nasjonalbiblioteket.

7. Bibliotek utenfor Norden. Innlånstjenesten ved Nasjonalbiblioteket.
Bestillingsskjema
Utenlandske samkataloger og bibliotekkataloger

Fylkesbiblioteket kan ta bestillinger til utlandet dersom dette er ønskelig.

Andre nyttige kataloger:
Nasjonalbibliotekets kataloger:

Aviser og tidsskrifter

Bøker og artikler

Musikk

Bilder og film

Fjernlånsguiden Nasjonalbiblioteket – se her for lenker til bibliotekbaser i andre land osv.

 

Mine sider

Søk etter bøker, filmer og musikk

Translate »