Bibliotekene i Akershus samarbeider om innkjøp av e-bøker og har felles utlånssystem. eBokbib gir Akershusbeboerne tilgang til flere tusen titler, rett i lomma. Forrige torsdag kom en ny versjon av appen, og det har vært knyttet litt forvirring til spesielt dette med plassering i reservasjonskø, som etter oppdateringen fungerer helt annerledes enn tidligere. Nytt i appen er muligheten for å lage seg en huskeliste og se egen historikk.

Dette er nytt (hentet fra http://ebokbib.no/nytt.html )

Nyheter og endringer i eBokBib versjon 4.0 (15. februar 2018)
Krever iOS 9.3 eller Android 4.03 (4.1 for lydbøker)

  • Håndtering av ny lisensmodell medfører større utvalg av e-bøker og lydbøker
  • eBokBib kan nå lagre historikk over dine tidligere lån om du ønsker det
  • Du kan nå lagre bøker på en huskeliste for senere lån
  • Mulighet for justering av marger og linjeavstand
  • Mulighet for å lese bok med oppdeling i kolonner

Litt om hvordan reservasjoner fungerer nå finner dere her:  

Det er ikke lett å forklare hvorfor plass i reservasjonskø fremstår så forskjellig etter oppdateringen. Leverandøren av eBokbib har forsøkt å forklare det her:  http://ebokbib.no/faq.htm

Endringene er blant annet kommet på bagrunn av Nasjonalbibliotekets forslag til ny utlånsmodell for e-bøker. Etter 1. januar 2018  er det denne modellen som gjelder. Du kan lese mer mer om de nye e-bok modellene hos Nasjonalbiblioteket.

Det er mye som er nytt, men heldigvis finnes det fortsatt mange gode leseopplevelser å hente fram i appen. Vi jobber videre for best mulig tilbud av våre samlinger.

 

 

 

Translate »