Prosjekt Kontaktpersoner Status Beskrivelse av prosjektet
lite read it Just Read It Olga Skrinde Pågår.

Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom Fylkesbiblioteket i Akershus, folkebibliotekene og Westerdal Oslo School of Arts, Communication and Technology. Prosjektets mål er å utvikle en spillapp som skal stimulere til lesing blant ungdommer. Spillperioden er planlagt til sommeren 2015.

Prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket.

Folkemusikk i bibliotekene Arne Thomassen Avsluttet

Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom Fylkesbiblioteket i Akershus, Akershus Musikkråd, Samarbeidsorganet for folkemusikk og folkedans i Akershus og utvalgte kommuner/bibliotek i Akershus. Prosjektets mål er å synliggjøre og formidle folkemusikkarven i Akershus.

Prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket.

Les mer om prosjektet og åpningen i Asker bibliotek 4. september 2014

E-bokprosjektet i Akershus
Eirik Gaare (prosjektleder)
Cecilie Weinholdt (prosjektkoordinator)
Pågår. Prosjektet avsluttes sommeren 2015.
Fylkesbiblioteket er prosjektkoordinator for dette prosjektet hvor målet er å etablere en felles plattform for utlån av e-medier i Akershus. Prosjektet skal resultere i et varig tilbud i bibliotekene. Les mer om e-boktilbudet her.
Innbydende Bibliotekrom Cecilie Weinholdt Avsluttet

«Bibliotekrommet er i fokus, og flere bibliotek har fått oppgraderte lokaler de siste årene. Bibliotekene skal være en møteplass og et sted publikum er fristet til å vende tilbake til. God service ligger også i innredning og tilrettelegging av
lokalene.»  Denne beskrivelsen var bakgrunnen for prosjektet «Innbydende bibliotekrom» som ble gjennomført i 2012 og avsluttet i 2013. Les mer om prosjektet

Prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket.

Kulturkurven
Avsluttet.

Kulturkurven er et samarbeidsprosjekt mellom 6 folkebibliotek og fylkesbiblioteket. Prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket. Den grunnleggende idéen er at bedrifter kan abonnere på ulike typer kulturkurver fra sitt bibliotek. I prosjektet legges det vekt på at litteratur på arbeidsplassen kan være et effektivt virkemiddel for utvikling, engasjement, motivasjon og trivsel.

Prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket.

Bibliotekspillet
Olaf Moriaty Solstrand (prosjektleder, Ski bibliotek)
Cathrine Undhjem
Avsluttet

Fra 2. september til  29. november 2013 arrangerer Fylkesbiblioteket i Akershus i samarbeid med 18 folkebibliotek i Akershus leselystkampanjen Bibliotekspillet, som bruker gamification og sosiale medier for å inspirere ungdom til å lese og bruke biblioteket. Prosjektet har fått prosjekt- og utviklingsmidler fra Nasjonalbiblioteket.

Les mer om Bibliotekspillet her.

Sluttrapport for Bibliotekspillet

Translate »