Snart er det klart for den digitale lesekampanjen Sommerles.no. Sammen med barn fra over 370 andre kommuner, og alle fylker, kan barn i 1.-7.klasse i Akershus fra 1. juni være med på Norges kuleste lesekampanje! I fjor deltok over 300 kommuner og 58 963 barn, og Sommerles har vært en stor suksess gjennom flere år. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie.

For første gang siden Akershus ble med i 2015 er alle fylkets kommuner med på kampanjen.

Tilbakemelding fra foreldre:
«Dette var så gøy at jeg gjerne vil ha høstles, vinterles og vårles også 🙂»
« […] vi vil få berømme dere for opplegget som dere har laget til på nettet for barna. Tusen takk , det har vært en flott opplevelse og en historierik sommer 🙂 Vi gleder oss allerede til neste år!! »

Sommerles gjør det gøy å lese!

– Sommerles er en digital lesekampanje på nettsiden www.sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.

–  Sommerles er for barn i 1.-7.klasse og  varer fra 1. juni til 31. august.

– Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve, og et spill hvor man  løser oppgaver knyttet til fortellingen.

– I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket!

– Sommerles.no er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og firmaet Snuti ANS.

– Sommerles ledes i 2018 av Telemark fylkesbibliotek, Finnmark fylkesbibliotek og Snuti ANS

Kontaktperson: Drifa Gudmundsdottir