Nå er det bare dager igjen til startskuddet går for årets Sommerles. Sommerleskampanjen sparkes igang allerede onsdag 29. mai kl. 10:30 med en nasjonal kick-off! Følg det direktesendte showet som strømmes via Vestfold fylkeskommunes YouTube-kanal

Sommerles.no er en nasjonal, digital sommerlesekampanje i regi av folkebibliotekene, for alle barn i 1. – 7. klasse. Målet er å få flest mulig barn til å lese mest mulig gjennom en lang sommerferie.  Kampanjen starter 1.juni hvert år, og avsluttes den 31. august. Sommerles.no er gratis for alle barn.

På sommerles.no kan barna registrere bøkene de leser, samle poeng, få kule premier og lesetips, lese den eksklusive Sommerles-fortellingen, løse oppgaver og følge med på hva vennene leser!

Sommerles skal først og fremst skal være GØY for barna! Ved å bruke elementer fra dataspill har Sommerles.no vist seg å være både aktuell og populær – og det er nesten like mange gutter som jenter som deltar. På nettsiden sommerles.no samler barna XP/poeng for hver leste side, svarer på oppgaver, ser hva venner leser og tjener opp digitale troféer. Underveis gjør de seg fortjent til små premier som hentes på biblioteket. De kan også følge en spesialskrevet fortelling skrevet av Mari Moen Holsve på nettsiden, og svare på oppgaver knyttet til denne. 2018 var et rekordår for Sommerles – da deltok over 370 kommuner og 106 266 leseglade barn!

Klarer vi å slå rekorden fra i fjor? Lykke til, bibliotek og lesere!
Ønsker du å lese mer om sommerles finner du informasjon her.

Koordinator/ kontaktperson på Fylkesbiblioteket i Akershus er Drifa Gudmundsdottir.

Tilbakemeldinger

Dette var så gøy at jeg gjerne vil ha høstles, vinterles og vårles også 🙂

Vi har ikke forslag til forbedringer men vi vil få berømme dere for opplegget som dere har laget til på nettet for barna. Tusen takk , det har vært en flott opplevelse og en historierik sommer 😊 Vi gleder oss allerede til neste år!!