Viktig informasjon!
De fleste bibliotek har sommeråpningstider. Dette påvirker ikke fjernlånet i særlig grad.
Men husk – ikke bestill fjernlån fra sommerstengte bibliotek og vent med å sende bestilt materiale til bibliotek i perioden de er stengt.

Mange bibliotek har meråpent.
Dette er et utvidet tilbud der lånerne får tilgang til biblioteklokalet utenom ordinær åpningstid. Et meråpent bibliotek har installert en adgangsautomat ved ytterdøren der lånere kan «låse» seg inn på egen hånd. For å få tilgang inngår låner en avtale med biblioteket og kan deretter lukke seg inn i biblioteket når det er ubetjent. Det er videoovervåkning i hele bibliotekområdet. I den meråpne åpningstiden kan låner benytte lokalene, hente reservert lånemateriale, lese aviser og tidsskrifter og benytte leseplasser, gjøre lekser/studere/jobbe, møte venner, bruke publikumsmaskiner og benytte trådløst nettverk. Alt av utlån og innlevering gjøres på automater.

Fylkesbiblioteket har sommerlån på alt materiale fra 24.6 – 20.8
Ha en riktig god sommer!

Sjekk oversikten over sommerstengte bibliotek her!